Ηρακλής Καβάλας

Ελπιδοφόρο το μέλλον των «κυανόλευκων» της Καβάλας
 
Μισός αιώνας πέρασε, από όταν στις αρχές της δεκαετίας του '60 στην Καβάλα κυριαρχούσαν τρεις σύλλογοι: ο Ηρακλής, οι Φίλιπποι και η Α.Ε. Καβάλας. Οι δύο πρώτοι είχαν σημαντική ποδοσφαιρική παρουσία τόσο στην πόλη, όσο και πανελλήνια, αφού αναδείχτηκαν πρωταθλητές Β΄ Εθνικής στους ομίλους τους, ο Ηρακλής το 1961-62 και οι Φίλιπποι το 1963-64.
Όμως δεν κατάφεραν να κερδίσουν την άνοδο τους στην Α΄ Εθνική στους αγώνες κατάταξης που υπήρχαν τότε. Έτσι ωρίμασε η ιδέα να συγχωνευτούν, ώστε να δημιουργηθεί μια ισχυρή καβαλιώτικη ομάδα, ο ΑΟΚ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα.
 
\"\"
Με μικρούς ηλικιακά παίκτες θα πλαισιωθεί και την φετινή περίοδο η ανδρική ομάδα
 
Βεζυρίδης: «Να αναδείξουμε ταλέντα της περιοχής»
 
Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ηρακλής Καβάλας, αν και μετράει χρόνια ιστορίας, μόλις πριν πέντε χρόνια άρχισε να επαναδραστηριοποιήθηκε και με τμήματα όλων των ηλικιών, λαμβάνει μέρος στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Καβάλας και σε τουρνούα που διεξάγονται από άλλες ακαδημίες ποδοσφαίρου τόσο στο νομό όσο και εκτός Καβάλας.
Ο υπεύθυνος και προπονητής της Ακαδημίας, Γιώργος Βεζυρίδης, υπογράμμισε ότι στόχος του Ηρακλή, είναι η άθληση των παιδιών και η ευγενής άμιλλα μεταξύ τους, πέραν της ανάδειξης των ταλέντων της περιοχής. «Η ακαδημία μας δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, άλλωστε κάτι τέτοιο δεν θα εξέφραζε την φιλοσοφία μας.
 
\"\"
Ο Γιώργος Βεζυρίδης, τεχνικός υπεύθυνος της ακαδημίας του Ηρακλή, με το τμήμα των τζούνιορ

Ως προπονητής, σκοπός μου είναι να φέρουμε παιδιά στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο, να τα εντάξουμε στην ανδρική μας ομάδα όπου αγωνίζονται μικροί ηλικιακά παίκτες και, ανάλογα με την εξέλιξη τους, να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Τα προβλήματα, όπως άλλωστε συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες των πόλεων, αφορούν κυρίως στις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά τον τελευταίο χρόνο καταφέραμε και λύσαμε πολλά απ’ αυτά, κι αυτό φαίνεται από την ανταπόκριση των παιδιών και των γονέων» κατέληξε ο Βεζυρίδης.
 
Σταμάτης Παπαδάκης: «Βαρύτητα στις υποδομές»
Ο γενικός γραμματέας του Ηρακλή Καβάλας, αναφέρθηκε στην απόφασητης διοίκηση του συλλόγου που αγωνίζεται στην Α1 της ΕΠΣ Καβάλας να κάνει ριζική ανανέωση της ανδρικής ομάδας και να δώσει μεγαλύτερη προσοχή και βαρύτητα στα τμήματα υποδομής. Έτσι, προσέλαβε τους προπονητές, Γιώργο Βεζυριδη και τον Γιώργο Βαλαβανόπουλο. Το σπουδαίο έργο δεν άργησε να φανεί και ήδη την περασμένη περίοδο η ακαδημία προσέλκυσε περισσότερα από 60 παιδιά ανά τμήματα υποδομής και ορισμένα από αυτά, παρά την μικρή τους ηλικία έκαναν το ντεμπούτο τους στην Α’ ομαδα».
 
\"\"
Το τμήμα των προτζούνιορ του Ηρακλή Καβάλας
 
Ο πρόεδρος του Ηρακλή, Σίμος Μαμτσαδέλης, που δραστηριοποιείται και στηρίζει τον σύλλογο περισσότερο από τριάντα χρόνια, υπογράμμισε: «Φιλοδοξία μας ήταν να φέρουμε τα νέα παιδιά στο γήπεδο, να τα δώσουμε όραμα και να λειτουργήσουμε ως μία σοβαρή και πειθαρχημένη αθλητική κυψέλη. Παράλληλα να προσθέσουν κι αλλά εφόδια που θα τους φάνουν χρήσιμα για το υπόλοιπο της ζωής τους. Σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, πρέπει να υπάρχει η επιδίωξη να αναδεικνύονται τα νέα ταλέντα. Σήμερα περισσότερα από εκατό παιδιά συγκροτούν τα τμήματα υποδομής του Ηρακλή. Ελπίζουμε στο μέλλον να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τους χώρους προπόνησης».
 
\"\"
Το τμήμα των προπαίδων
 
Αισιοδοξία για το μέλλον
 
Αισιόδοξος δήλωσε ο υπεύθυνος τμημάτων υποδομής, Τάσος Πιστέλας για το μέλλον του Ηρακλή. «Πρέπει να αισιοδοξούμε αφού το ταλέντο περισσεύει στις τάξεις της ομάδας μας. Θέλουμε να αναδείξουμε παίκτες από τα τμήματα υποδομής και σε δυο χρόνια ο Ηρακλής θα απαρτίζεται αποκλειστικά από τα δικά του παιδιά. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με ελπιδοφόρο μέλλον. Σαφώς το οικονομικό αποτελεί τον πιο δύσκολο παράγοντας, αλλά αυτό το αντιμετωπίζουν όλα τα σωματεία. Η μεγαλύτερη επιτυχία θα είναι να κρατήσουμε στο χώρο όλα αυτά τα παιδιά».
 
Εν όψει του νέου Πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας, ο Ιορδάνης Στυλιανίδης θα είναι ο τεχνικός της ανδρικής ομάδας, καθώς έχει συμφωνήσει με τους διοικούντες. Ο Γιώργος Βεζυρίδης θα είναι ο τεχνικός των τμημάτων Παμπαίδων και Τζούνιορ, ενώ ο Γιώργος Βαλαβανόπουλος, στα αντίστοιχα των Προπαίδων και Τζούνιορ.
Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου και ώρα 18.00 έχει δοθεί το ραντεβού για την πρώτη συνάντηση και την έναρξη προετοιμασίας της ανδρικής ομάδας την οποία θα πλαισιώσουν κυρίως νεαρά παιδιά.
 
 
\"\"
Τα μυστικά της μπάλας διδάσκονται οι μικροί αστέρες της Καβάλας στον Ηρακλή
 
Επιμέλεια: ΔΩΡΑ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ
Με πληροφορίες από την εφημερίδα Metrosport

επιστροφή

Ροή Ειδήσεων


Το Χαμόγελο του Παιδιού


Προβολή – Διαφήμιση Όροι Χρήσης